Menu
Forrige artikel

Ringkøbing Museum - med bombefly, bunker og brudekjole

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5732

Med en historie, der går  tilbage til middelalderen har Ringkøbing måtte lægge byggesten og befolkning til lidt af hvert. På Ringkøbing Museum kan du mellem et bombefly, en bunker og en brudekjole komme bag ved nogle af de mange facetter af Ringkøbings historie. Museet har dels to udstillinger om hvordan Anden Verdenskrig forløb ved Ringkøbing Fjord og dels en udstilling om Ringkøbings historie som købstad med rige købmænd, dygtige håndværkere og stolte søfartstraditioner.

Udstillingen "Flyvere i natten"
Få et indblik i historien om de 19 allierede fly, der styrtede ned omkring Ringkøbing Fjord under Anden Verdenskrig. Alderen på piloter og besætningsmedlemmer var lav - og dødeligheden høj. Ofte efterlod de sig et Tyskland i flammer og en enke derhjemme. Historien bag hvert enkelt flystyrt bliver fortalt med billeder, lyd og genstande. Se også filmen om krigsenken, Jessie Bowler, hvis mand styrtede ned i Vestjylland.

Udstillingen "Hvad bunkeren gemteâ"
Under Anden Verdenskrig byggede tyskerne bunkere langs Vestkysten, en Atlantvold mod de allierede. Da bunkerne blev forladt efter krigen, blev de rømmet - undtagen én, som sandede til. Den stod uberørt, som en tidslomme, indtil en storm fritlagde den i 2008. På museet er bunkeren og dens interiør rekonstrueret, så du kan gå ind i den. Se også filmen om soldaten, Gerhard Saalfeld, der boede i denne bunker. Han fortæller åbenhjertet og ærligt om livet under krigen.

Byudstilling med Jesper Malers Ringkøbing fra 1800-tallet
Tag også med på en rejse tilbage til livet i den gamle købstad, som den så ud i årene 1800-1850. Maleren Jesper Kirkegaard, kendt som Jesper Maler, var en detaljens mester, og i udstillingen er hans gamle billeder forstørret til vægstørrelse i byudstillingen "Vestjyllands lille hovedstad". Ringkøbing Museum har også flere genstande fra byens storhedstid, blandt andet en smuk brudekjole, som en lokal rigmandsdatter blev gift i.
Museet afholder ugentlige byvandringer i juli og august.   www.levendehistorie.dk  

historie-online.dk, den 23. juli 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Hvidstengruppens henrettelse
Når mænd får nok - af hinanden
Forsorgsmuseet åbent igen