Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 40, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1375

 

I den kommende uges flow-TV er der både rejseserie fra Mellemøsten, Osmannerriget bryder sammen, hollandske prostituerede laver forretning, og vi skal høre om Elizabeth I og høre Valby Gasværk springe i luften. Endelig er der modehistorie og Ove Sprogøes barndomsland. God fornøjelse!

 

Vejen til Konstantinopel (1:6)

Amerikansk dokumentar fra 2014.

DR K, 2. oktober, kl. 22:15

Den britiske historiker Jonathan Phillips fortæller i seks programmer om kristendommens tornede vej fra Mellemøsten til Konstantinopel. Phillips begynder sin rejse i Betlehem, og går med evangelierne som guide i Jesus fodspor fra hans fødsel og opvækst til hans gerninger, lidelser og genopstandelse.

 

Elizabeth I (1:3)

Britisk dramadokumentar fra 2017.

DR K, 3. oktober, kl. 17:00

Elizabeth I (1533-1603) kæmpede hårdt for kronen og måtte kæmpe endnu hårdere for at beholde den. Elizabeths liv var brutalt fra starten. Inden hun var tre år var hendes mor, Anne Boleyn, blevet halshugget af hendes far, Henrik VIII. Efter farens død måtte hun navigere mellem sin bror, Edward 6., og søsteren Mary Tudor, der senere som Maria 1. spærrede hendes inde i Tower og truede med at henrette hende. Hun endte med at benåde hende, og da Mary døde, blev Elizabeth i 1558 dronning af England.

 

Danske katastrofer - Valby Gasværk springer i luften (5:6)

DR K, 4. oktober, kl. 18:55

Lørdag den 26. september 1964, går det galt på Valby Gasværk i København. En simpel reparation, en række små fejltagelser og en enkelt gnist, er nok til at starte en eksplosion uden sidestykke i Danmark. Gasværkets to enorme beholdere går op i flammer og trykbølgen rammer huse i op til 5 kilometer væk.
Via øjenvidneberetninger fra to overlevende og en Falck-redder, fortæller historikeren Rasmus Dahlberg om en katastrofe, der fik betydning for tusindvis af mennesker.

 

Ove Sprogøe - Min barndoms land

DR K, 5. oktober, kl. 13:10

Ove Sprogøe værnede om privatlivets fred, men i 1984 lykkedes det alligevel et tv-hold at lokke ham med til fødebyen Odense for at opsøge kære kendte steder, han faktisk ikke havde set i over 50 år.
Det blev til et følelsesladet møde med det tomme fødehjem, biografens cowboyrækker, åen, bagerens brunsvigere og alle de andre ting, som havde brændt sig fast i en lille drengs hukommelse.

 

Osmannerrigets endeligt (1:2)

Fransk dokumentar fra 2016.

DR K, 6. oktober, kl. 11:25

Igennem 600 år fra ca. 1300 til 1923 hersker de osmanniske sultaner over et område, der strækker sig over tre kontinenter og syv have. Muslimer har fortrinsret, men i flere århundreder er det ligegyldigt, hvor man bor, hvilket sprog, man taler, og hvilken Gud man dyrker, bare man er en tro undersåt. I 1839 bliver alle borgere lige for loven, og imperiet forvandler sig til forskellige nationer med et religiøst og sprogligt fællesskab. Anden del følger umiddelbart efter.

 

De uartige tvillinger fra Amsterdam

Hollandsk dokumentar fra 2011.

DR2, 7. oktober, kl. 13:10

Louise og Martine Fokkens er enæggede tvillinger, der i mere end fyrre år har arbejdet som prostituerede i Amsterdams Red Light District. Her lykkedes det dem at gøre sig fri af deres alfonser og åbne deres eget bordel. Samtidig grundlagde de den første uformelle fagforening for prostituerede. I dag er de nu 70-årige blandt erhvervets ældste i luderkvarteret, selv om Louise har været nødt til at trække sig tilbage på grund af gigt. Men bag de to snakketøjters muntre smil og lyse sind ligger et langt livs overgreb, vold og udnyttelse. Gabriëlle Provaas og Rob Schröders dokumentar er ikke kun et portræt af disse to enestående kvinder, men også et historisk portræt af Amsterdams Red Light District.

 

Fra chic til hip - 70 års modehistorie (1:4)

40'erne og 50'erne - fra militærstøvler til jakkesæt.

DR K, 8. oktober, kl. 20:45

Amerikansk dokumentarserie fra 2019.
(American Style)
Historie og mode hænger uløseligt sammen. I krisetider er moden enkel og sparsommelig - i opgangstider er den overdådig og farvestrålende. Vi ser på mode og stil i tiden under 2. verdenskrig, og i efterkrigstiden hvor økonomien blomstrer og Hollywood bliver inspirationskilde til den amerikanernes livsstil.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 5, 2020
TV-tips, uge 18, 2019
TV-tips, uge 17, 2019