Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 4, 2020

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 776

 

Vi skal bl.a. besøge Indien, Wales samt høre om en svensk - kvindelig - seriemorder. Det skal debatteres, om vi har brug for monarkiet - og meget passende kan to medlemmer af dette monarki så fortælle historie, her om 1. verdenskrig. Endelig skal vi igennem Europas historie og se den rørende dokumentar om flugt fra Øst- til Vesttyskland ved hjælp af et dansk pas.

God fornøjelse!

 

Kampen om historien (4:4) - har Danmark egentlig brug for et monarki?

DR2, 22. januar, kl. 20:00

Adam Holm inviterer til debat om monarkiets fremtid. Det danske monarki er et af verdens ældste - og populært blandt danskerne, men er der en grundlæggende modsætning mellem monarki og demokrati? Og har vores nuværende kongehus en fremtid i Danmark?

Og så fortæller Dronning Margrethe efterfølgende, kl. 20.30, om kejserinde Dagmar.

 

Europas historie - ambitioner og erobringer (3:6)

Tysk dokumentarserie fra 2017.

DR2, 23. januar, kl. 17:05

Hvad er Europa? Hvor og hvornår begyndte Europas historie? Og hvad forbinder eller adskiller europæerne? Historiker Christopher Clark udforsker de forskellige kapitler i Europas utrolige historie. Fra 1400-tallet og frem til 1900-tallet erobrer og dominerer europæerne verden. Christoffer Colombus søger en ny søvej til Indien, men opdager i stedet en ny verdensdel. Det bliver startskuddet til Europas glansperiode, som senere fører til 1. verdenskrig.

Serien om Europa fortsætter med fjerde del den 24. januar, femte del 27. januar og sjette del den 28. januar.

 

Glemte forbrydelser - serienmorderen Hilda Nilsson

DR2, 24. januar, kl. 19:50

Omkring halvdelen af Sveriges befolkning er kvinder, men det afspejler sig ikke i statistikken over forbrydelser, der helt domineres af mænd. Ikke desto mindre figurerer Hilda Nilsson i statistikken som en af de værste seriemordere i svensk retshistorie.

 

Wales - Storbritanniens vilde vest

Tysk dokumentar fra 2019.

DR1, 25. januar, kl. 19:05

Wales er Storbritanniens mindste område - med et landskab indhyllet i myter og sagn. Det var her, J.R.R. Tolkien hentede inspiration til det episke eventyr 'Hobbitten' og sin verdensberømte trilogi 'Ringenes Herre'. Tag med og oplev en region fuld af utæmmet liv, forrevne klipper og kuperede landskaber, når vi, ved hjælp af droner og mini-kameraer, zoomer ind på naturen og det fascinerende dyreliv i Storbritanniens vilde vest.

 

Guld, Konge og Fædreland

Dansk dokumentar fra 2014

DR1, 26. januar, kl. 20:00

Sønderjyderne er tvunget i krig i tysk uniform. Europa er et helvede i flammer, mens gullaschbaronerne danser under lysekronerne i Danmark. Christian X bringer det danske monarki i fare og Emma Gad er ikke til at overse.
Historien om danskerne under 1. verdenskrig fortælles af Kronprins Frederik og Prins Joachim samt efterkommere og familie til de personer, som viser et neutralt Danmark, der nyder godt af krigen, men som må erfare, at ikke alt bliver ved...

 

Dobbeltgængeren fra Østberlin

Dansk dokumentar fra 2019

DR2, 27. januar, kl. 19:00

En personlig beretning om længsel mod frihed og en fortælling om en flugt, som fletter to menneskeskæbner fra to forskellige verdener sammen.
Som 19-årig lykkedes det Michael Schneider at flygte fra Øst- til Vesttyskland på en ung danskers pas. Gennem sin opvækst i Østberlin, har han følt et stadig større ønske om frihed. Frihed til at bestemme over sit eget liv og frihed til at rejse derhen, hvor han vil. Da en ung dansker rejser til Østberlin for at deltage i en international danseturnering, og tjekker ind på det hotel, hvor Michael arbejder, viser der sig en gylden mulighed. Billedet i den unge danskers pas ligner Michael så meget, at han tager en beslutning om at flygte samme nat. Han er helt bevidst om risikoen ved den drastiske beslutning, og han ved, at han muligvis aldrig vil få sin familie at se igen. Alligevel tager han chancen.

 

Indien - Taj Mahal og den bengalske tiger

Amerikansk rejseserie fra 2015.

DR2, 28. januar, kl. 18:20

Den amerikanske tv-journalist Bill Weir besøger mennesker, steder og kulturer, der af forskellige årsager står ved en korsvej. Den bengalske tiger er et af verdens mest sky og mest truede dyr. Eksperter anslår, at der er 2.500 individer tilbage, men det haster med at redde arten. Mausuleet Taj Mahal i Agra er verdens smukkeste kærlighedsmonument. Desværre er også denne arkitektoniske perle truet af manglende vedligeholdelse.

  

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 47, 2019
TV-tips, uge 32, 2020
TV-tips, uge 33, 2020