Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 5, 2020

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1143

 

I denne uge skal vi se serien om familiedynastier i middelalderens Europa. Vold skal vi have – både i den ekstreme udgave, når den albanske mafia folder sig ud – og vold i Danmark, som Liv Thomsen indleder serie om. Desuden er der en portrætudsendelse om den store arkitekt Jørn Utzon – vi skal se, hvad der sker, når Alternativet vælger ny formand (det er vel også en slags historisk udsendelse) – og endelig er der for en gangs skyld en udsendelse på TV2. Nej, det er ikke Badehotellet, men lige efter, hvor danskerne kommer med bidrag til en udstilling om danskerne på Nationalmuseet.

 

Magten over tronen - Dynastiernes blodige intriger (1:4)

Amerikansk dokumentarserie fra 2017.

DR2, 29. januar, kl. 17:15

I middelalderen kæmper magtfulde familiedynastier om dominans over Europa. Magtspillet om arveretten til den franske trone bringer intriger, mord og kaos med sig. Og kaster England og Frankrig ud i den længste og blodigste konflikt i europæisk historie: Hundredårskrigen. Se, hvordan tørsten efter magt blandt datidens fyrster ændrede Europas grænser, når de episke historier rekonstrueres her.

Anden del kommer dagen efter kl. 17.10

Tredje del kommer fredag kl. 16.25

Fjerde del kommer mandag den 3. februar kl. 17.40

 

På mission i underverdenen (3:6) - Den albanske mafias tradition for blodhævn

Spansk dokumentar fra 2018.

DR2, 30. januar, kl. 23:35

Den albanske mafia er kendt for at være ekstremt voldelig og uden nåde. Den består af familie-klaner, der handler med våben, narkotika og kvinder og opererer i hele verden. Krigskorrespondenten David Beriain flytter til Albanien for at få indblik i den magtfulde organisation. Her oplever han et klan-samfund, der baserer sig på forfædrenes kanun-kodeks, hvor hævn er obligatorisk.

 

Danmarkshistorien på vrangen (1:6) - Vold gennem tiderne

DR2, 31. januar, kl. 18:15

Vold har eksisteret siden tidernes morgen, og vi har altid kommunikeret med kærtegn OG klø. Den man elsker, tugter man, og vold er blevet udført i guds navn eller i bedste mening Liv Thomsen fortæller om 1800tallets barbariske opdragelsesmetoder og om Jens Nielsen, hvis skæbne er et tragisk eksempel på, hvordan vold avler vold. Og hun tager på en tidsrejse sammen med historikere og arkæologer - fra stenalderen og opefter - for at undersøge, hvilken rolle vold har spillet i danmarkshistorien.
Tilrettelæggelse: Liv Thomsen
Medvirkende: Jeanette Varberg, Kurt Villads Jensen, Ulrik Langen, Poul Duedahl

 

DR2 Live: Alternativet vælger ny formand

DR2, 1. februar, kl. 18:50

Her til aften vælger Alternativet ny formand efter Uffe Elbæk har trukket sig fra posten. Følg afstemningen og bliv klogere på den nye formand, når Ask Rostrup sender direkte fra Alternativets ekstraordinære landsmøde i Amager Bio.

 

Manden og Arkitekten - Jørn Utzon

DR2, 2. februar, kl. 15:25

Dokumentarfilmen om Jørn Utzon fortæller den personlige og følelsesladede historie om den verdensberømte arkitekt og hans helt usædvanlige begavelse. Ved sin side har han Lis, hans store kærlighed gennem 66 år.
Centralt i filmen står den dramatiske historie om Operahuset i Sydney, der bliver det 20. århundredes mest berømte bygning og giver ham stjernestatus på verdensplan. Men byggeriet kommer også til at knuse hans hjerte, da han tvinges til at forlade sit mesterværk, før det står færdigt. Bruddet får store konsekvenser for Utzons familie og hans videre karriere.
Filmen bygger på interviews med Utzons børn, venner og nærmeste medarbejdere samt et hidtil uset arkivmateriale og nye enestående optagelser af Utzons hovedværker.
Det er et gribende portræt af mennesket og geniet Jørn Utzon.

 

En skat til Danmark (2)

Dansk dok.-serie

TV2, 3. februar, kl. 20:55

Lene Beier og museumsdirektør Rane Willerslev slår dørene op på Nationalmuseet, hvor alle danskere er inviteret til at komme med deres personlige bidrag til en ny, storslået udstilling, der fortæller de sidste 100 års danmarkshistorie. Dagens tema er Danmark kæmper. Mads var BZ’er som ung. Han mener, den kamp han kæmpede i 1980’erne, fortjener en plads på Nationalmuseet. Lene Beier synes, kvindekampen bør udstilles, så hun er taget til London for at hente en genstand, som betyder noget særligt for hende. Nina kigger også forbi Nationalmuseet med en taske, som har en dramatisk historie, der fortæller om kampen mod terror. 

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 17, 2019
TV-tips, uge 37, 2019
TV-tips, uge 9, 2020