Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 36, 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 895

 

Ugens TV-tips har hele to autentiske historiske dramaer – dels om Sophie Scholl dels om Elisabeth I. Men der er også interessante udsendelser om smykker, Guatemalas første kvindelige statsanklager, mindre kendte seværdigheder i Amsterdam, dobbeltmord i England og maleren Vilhelm Hammershøi. God fornøjelse med remoten.

Smykker - Fester & protester
DR K, 4. september kl. 21:15
Fra grønlandske perlekraver til marguerit-brocher og Atomkraft Nej tak-badges. Alle kulturer bruger smykker til at understrege både politiske, kulturelle og sociale fællesskaber, det oplever man på Grønland, hvor den unge generation er begyndt at interessere sig for de traditionelle smykker, mens danske kvinder for alvor er begyndt at pynte sig med gyldne smykker og iøjnefaldende design.

Fredens byrde
Hollandsk dokumentar fra 2015.
DR 2, 5. september kl. 16:15
Claudia Paz y Paz har haft verdens måske farligste job. Som Guatemalas første kvindelige statsanklager fra 2010-14 kæmper hun indædt mod korruption, organiseret kriminalitet, forbrydelser begået under borgerkrigen, og ikke mindst vold mod kvinder. Det skaffer hende magtfulde fjender i samfundets øverste lag, der føler sig hævet over loven, men Claudia Paz y Paz fortsætter med at forsøge at sætte de korrupte, de kriminelle og tidligere politiske ledere med folkemord på samvittigheden, bag tremmer.

Sophie Scholl - De sidste dage
Oscar-nomineret tysk autentisk drama fra 2005.
DR K, 6. september kl. 22:25
I 1943 er den studerende Sophie Scholl medlem af en modstandsgruppe mod Hitlers styre. Da Sophie og hendes bror deler anti-nazistiske flyveblade ud på universitetet, bliver de pågrebet af pedellen, der kontakter Gestapo. Sophie bliver underkastet forhør og anklaget for højforræderi. Men trods det umenneskelige pres gør hun sit bedste for at forsvare sine idealer og beskytte sine kammerater.
Sophie Scholl: Julia Jentsch.
Robert Mohr: Alexander Held.
Hans Scholl: Fabian Hinrichs.
Instruktion: Marc Rothemund.

Elizabeth: The Golden Age
Engelsk drama fra 2007.
DR K, 7. september kl. 21:40
Året er 1585, og Elizabeth I har regeret over England i næsten tre årtier. De personlige omkostninger ved magten er store, hvilket dronningen atter må sande, da hun forelsker sig i eventyreren sir Walter Raleigh. Samtidig trues hun på både de ydre og de indre linjer. Den spanske konge sender sin armada mod England, mens Elizabeths katolske kusine Maria Stuart lægger planer om at myrde hende.
Elizabeth I: Cate Blanchett.
Sir Francis Walsingham: Geoffrey Rush.
Sir Walter Raleigh: Clive Owen.
Maria Stuart: Samantha Morton.
Instruktion: Shekhar Kapur.

Amsterdams hemmeligheder
Dokumentar fra BBC fra 2017.
DR K, 8. september kl. 15:45
Turister i millionvis valfarter hvert år til de smukke byer Barcelona, Amsterdam og Sankt Petersborgs mangfoldighed af spændende arkitektur og berømte kunstmuseer. Men kunsthistorikeren Janina Ramirez og kunstkritikeren Alastair Sooke bevæger sig væk fra den slagne vej for at fortælle om deres egne yndlingsseværdigheder, der kendetegner hver by. I Amsterdam undersøger de modsætningen mellem livet i byens centrum og de gamle mestrer som Rembrandt og Vermeer.

Den mistænkte - dobbeltmordet der rystede England (1:2)
Dokumentar fra BBC fra 2017.
DR 2, 9. september kl. 11:00
Det brutale rovmord i 1996 på Lin Russell, hendes 6-årige datter Megan, hunden Lucy og den 9-årige Josie, der mirakuløst overlevede, chokerede Storbritannien. Et år efter blev den småkriminelle narkoman, Michael Stone, dømt til fængsel på livstid for dobbeltmordet. Tyve år efter hævder Stone stadig sin uskyld. Nu har et hold af uafhængige eksperter i efterforskning, retsmedicin, jura og kriminologi sat sig for at gennemgå hele sagen og beviserne igen.
Efterfølges af anden del.

Hammershøi på auktion
DR K, 10, september kl. 20:00
Kom med bag kulisserne hos et af verdens største auktionshuse, når hammeren skal svinges over Vilhelm Hammershøis kerneværk "Hvide døre". I tre generationer har maleriet tilhørt den verdensberømte dansk-amerikanske møbeldesigner Jens Risoms familie. For første gang i mere end 30 år får offentligheden mulighed for at opleve "Hvide døre", når det sælges hos auktionshuset Sotheby's i London. Sidst de havde et af hans malerier på auktion, endte prisen på 21,3 millioner kroner, hvilket med ét slag gjorde Hammershøi til Danmarks dyreste kunstner. Men hvem var Hammershøi, og hvorfor er hans malerier så populære, at de i dag sælges for så svimlende summer?

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 25, 2019
TV-tips, uge 13, 2019
TV-tips, uge 9, 2020