Menu
Forrige artikel

Efterårsferie II 2021

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1475

 

Skuespil med den lille grønne rangertraktor Køf og hans gode lokomotivvenner

Mød vennerne, den lille grønne rangertraktor Køf, MY-lokomotivet Yrsa og damplokomotivet Karen i efterårsferiens teaterforestilling ”Blade på sporet” på Danmarks Jernbanemuseum.

Hjælp Køf og hans venner
Det er tidlig morgen og Karen det glade sorte damplokomotiv kører ud af remisen, for at starte på dagens opgave.

Sådan begynder efterårsferiens skuespil på Danmarks Jernbanemuseum. Dagen bliver desværre ikke helt som Karen havde forventet.
Det er efterår og efterårsløvet har gjort skinnerne helt glatte. Hun kan derfor ikke bremse som hun gerne vil. Heldigvis kommer hendes gode lokomotivvenner
MY-lokomotivet Yrsa og rangertraktoren Køf hende til undsætning. Det samme gør skuespillets tilskuere, der også meget gerne må hjælpe til.

To daglige forestillinger i børnenes efterårsferie

Skuespillet er udviklet i samarbejde med ”Teateret der gik i sort”. Der er to daglige forestillinger kl. 11.00 og 13.30.

Koblingerne – det nye børneunivers på Danmarks Jernbanemuseum

Efterårets skuespil er den første smagsprøve på det nye børneunivers Koblingerne på Danmarks Jernbanemuseum, som lanceres i 2022.
Koblingerne er seks lokomotiver, som bor på Danmarks Jernbanemuseum sammen med en masse andre lokomotiver og vogne. Koblingerne elsker at gå på opdagelse, de elsker at hjælpe til og de elsker at have besøg af museets gæster. Koblingerne holder sammen og er alle gode venner. Nogle gange opstår der problemer, men når blot de hjælper hinanden, skal det hele nok gå.

 

Der er to daglige forestillinger fra den 18. til 23. oktober kl. 11.00 og kl. 13.30
Forestillingen varer ca. 25 minutter og foregår på spor 17 i museet.
Forestillingen er rettet mod de 3-7-årige, men alle er velkomne til at deltage.
Forestillingen er gratis, når entréen er betalt.

 

Efterårsferie på Bunkermuseet

Alle hverdage i skolernes efterårsferie kan man blive klogere på de tyske bunkeranlæg i Hirtshals, som var en meget stærkt befæstet havneby under Anden Verdenskrig.

Vendsyssel Historiske Museum afholder to omvisninger dagligt fra mandag til fredag, henholdsvis kl. 10.30 og kl. 14.00. Mødested er parkeringspladsen ved Hirtshals Fyr.

På turene kan man komme med rundt til nogle af de omkring 70 lokaliteter, der findes i tyskernes gamle 10. hærkystbatteri. Undervejs oplever man kanonstillingerne, beboelsesbunkerne, hospitals- og køkkenbunkere og mange andre levn fra besættelsestiden. På rundvisningen vil man også færdes i løbegravene mellem bunkerne og måske få en fornemmelse af, hvordan det var at være tysk soldat i dette lille hjørne af den store krig.

Her er det en rigtig god idé at have passende fod- og overtøj på, da årstiden både kan være våd og blæsende.

Det koster kun 50 kr. for voksne at deltage og børn under 18 år er gratis på turen, der varer ca. 1½ time.


 

 

Vild efterårsferie på Det Grønne Museum

Det bliver en VILD efterårsferie, når aktiviteterne på Det Grønne Museum på Gl. Estrup i efterårsferien står i jagtens tegn!

Tag familien eller vennerne under armen, kom på Det Grønne Museum og oplev historien om en af menneskets allerældste aktiviteter – jagten! Vi tilbyder et væld af oplevelser både ude og inde fyldt med dufte, smage og de vildeste jagtfortællinger.

Gå på opdagelse i museets udstillinger, mærk og dekorer jeres helt egen pil, prøv kræfter med et af historiens ældste jagtvåben på buebanen foran museet, dyk ned i dens historie i udstillingen og tag på en digital jagttur, hvor du følger en lydfortælling om jagten og jagtens historie med aktiviteter undervejs. Hver dag inviterer vi også på to vilde rundvisninger i jagtens tegn.

Du kan også gå på jagt efter den hemmelige ingrediens i Smagsmysteriet i Madens Hus på museet. Hvad har mon både været brugt mod raseri og gigt, men også været ingrediens i karryretter og kager? Det kan du smage, lugte, se og føle dig frem til på Det Grønne Museum.

Plads til aktiviteter ude og inde

Museet har samlet en aktivitetspakke, som bugner af udfordring og viden, og som udnytter hele museets store område, så der er sikret masser af plads og trygge oplevelser til hele familien både ude og inde.

På buebanen kan man spænde buen og skyde efter de udfordrende mål. På den digitale jagttur stifter man bekendtskab med de forskellige jagtformer og hører de fantastiske fortællinger fra jagtens lange historie, tilrettelagt og fortalt så der er nyt for både den erfarne jæger og børnene. Pileværkstedet er indrettet, så man trygt kan sætte sit særpræg på sin egen pil – et håndværk som bueskytter kalder cresting. Alt sammen en del af den samlede aktivitetspakke - for alle aldre.

Ny udstilling, æbler og masser af frivillige

Resten af museet er også trukket i ferie- og jagttøjet. I Lysningen kan du fordybe dig i en udstilling om buejagten, men hvis du bare ikke kan få nok udstilling, kan museets helt nye særudstilling GULDKORN om forædlingens overraskende historie opleves.

Og selvfølgeligt er der stadig alle de gode museumsoplevelser i vente, når man besøger museet: udstillingerne, besøgsmagasinet med værter, dyrene, haven – og i feriens to første dage sætter vi yderligere fokus på æbler med en æbleweekend.

Selv i museets restaurant, Den Gamle Stald, er smørrebrødet og tarteletterne blevet vilde.

Det er altså bare at dukke op til en vild efterårsferie. Se hele programmet og tidspunkterne på detgroennemuseum.dk/efteraarsferie

 

[Historie-online.dk, den 13. oktober 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Dalla fredda Roma - det kølige Rom
DHF på sociale medier
Museumsnumre 15: Chiffonniere