Menu
Forrige artikel

Call for Papers til international konference i Flensborg

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 611

 

Der er nu mulighed for at indsende abstract til konferencen ”Minorities and Self-determination – 100th Anniversary of the Post-World War I Plebiscites”.

I 2020 fejrer vi 100-års jubilæet for Genforeningen og folkeafstemningerne i Sønderjylland. Sønderjylland var imidlertid kun et af flere steder, hvor der blev afholdt folkeafstemninger efter afslutningen af 1. Verdenskrig. Bl.a. blev der ved grænserne mellem Tyskland og Polen, Østrig og Slovenien og Østrig og Ungarn, afholdt lignende afstemninger.

I anledning af 100-års jubilæet for Genforeningen markeres disse folkeafstemninger med en international konference i Flensborg. Målet er at skabe opmærksomhed omkring folkeafstemningerne og den betydning, de har haft for mindretallene i de berørte områder. Et vigtigt element i konferencen vil desuden være at skabe et komparativt perspektiv på folkeafstemningerne på tværs af de forskelige regioner.   

Konferencen afholdes d. 18.-19. juni 2020 på Dansk Centralbibliotek i Flensborg. Programmet består af 6 paneler og keynote taler ved Professor Matt Qvortrup og Dr. Volker Prott. Der vil desuden blive afholdt sociale aktiviteter, der introducerer deltagerne til den tysk-danske grænseregion. Arrangører er European Center for Minority Studies og Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig.

For yderligere oplysninger og indsendelse af abstract se: https://www.ecmi.de/conferences/

Deadline for indsendelse af abstract: 15. oktober 2019.

 

Nødpengeseddel fra Slesvig med det danske (Clausen-linien) og det tyske forslag (Tiedje-linien) til en ny grænse. Kilde: Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig.

[Historie-online.dk, den 14. august 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 38, 2019
Museum på Rejsen 16: All Hallows og Westminster Abbey
Pop-up udstilling på Budolfi Plads