Menu
Forrige artikel

Bispens marked på Spøttrup Borg

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1690

Velkommen til marked ærede ridder eller jomfru!

Fra 23.-28. juli 2018 afholdes Bispens Marked på Spøttrup Borg vest for Skive. Med sine mange spændende og autentiske deltagere og aktiviteter er Bispens Marked en uforglemmelig oplevelse for hele familien. Oplev kæmpere, gøglere og hyggelig markedsstemning.

Lørdag afholdes DM i Bueskydning til hest!

”Træd nærmere – dem som kommer sidst får de dårligst pladser” lyder det fra Max Heratikus. En markedsgøgler af Guds nåde, som sammen med sin faste makker Tot Langfinger henrykker både store og små.

”Gør plads! Knægten skal for retten for tyveri og straffen bliver ikke mild!” råber Ridder Martin, mens hans soldater slæber af sted med knægten. I det fjerne høres kanonerne, som buldrer mod Borgen. En flok lejesoldater angriber Borgen, og snart er kampen i gang.

På turneringsbanen sidder ridderen på sin flotte hest – klar til at modtage publikums hyldest! Høje lyde af sværd der krydser sværd høres fra kamppladsen. Krigere i fuldrustning udfordrer hinanden i kamp. Tilbage på markedspladsen går snakken lystigt på pladsen, og der falbydes alskens vares såsom smykker, lertøj, lædervarer og smukke stoffer. Og melder sulten sig, så har kokken tændt op i grillen, hvor maden serveres i hyggelige omgivelser midt i middelalderen.

Fredag aften er markedet åbent indtil kl. 22. Oplev aftenstemningen på markedet, som næsten bliver magisk i faklernes skær! Boderne er åbne, og der er hygge på pladsen.

Lørdag afholdes stort event med DM i Bueskydning til hest.

Guds fred til alle og vel mødt til Bispens Marked 2018!

Program for alle dage kan findes på www.museumsalling.dk

Historie-online.dk, den 9. juli 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
1968. Plakater fra et oprør
Husk Historiske Dage 2019
Knuds Odense -vikingernes by