Menu
Forrige artikel

Din ting - vores historie

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 6270

Nationalmuseet har hårdt brug for din hjælp! Museet er i fuld gang med en udstilling, der skal fortælle vores historie fra 2000-2017, og søger i den forbindelse genstande fra hele landet. En lykkepille, en skilsmisse via nem-id, en dræbersnegl, en speltbolle, et dannebrogsflag, en selfiestang, en regning fra DONG - eller hvad synes du siger noget om de sidste 17 år…?

Sådan kan du være med:

·         Du kan kun indstille en ting, som du selv ejer og er klar til at donere til Nationalmuseet, hvis den bliver valgt.

·         Tag et billede af din ting og giv en kort begrundelse for, hvorfor du mener, den har historisk betydning, og hvad den betyder for dig.

Del din ting og begrundelse på Facebook.
Deadline er 20. oktober.

·         Du kan også sende dit bidrag til os på mailadressen dintingvoreshistorie@natmus.dk

Herefter vil en jury vælge resten af udstillingens genstande. Juryen består blandt andre af: Søren Ryge Petersen, Frank Hvam, Anne Glad, Rane Willerslev og Puk Damsgård.  

Nationalmuseet har også allerede valgt en håndfuld genstande ud, som bliver en del af udstillingen. F.eks.: De ringe, der blev indsendt til integrationsministeriet i protest imod smykkeloven, Andreas Mogensens rumdragt, det afbrændte ambassadeskilt fra den danske Ambassade i Damaskus og en brosten fra rydningen af jagtvej 69.  

Udstillingen ”Din ting – vores historie” åbner på Nationalmuseet i starten af december.

Historie-online.dk, den 3. oktober 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Min butik
Kropumulig Kroputrolig
Mode på Nationalmuseet